Public Health Advisory Committee Meeting agenda

Date/time: Tuesday 20 February 2024, 9:30am to 4.00pm

Location/platform: Zoom

Attendees: Kevin Hague (Chair), Associate Professor Jason Gurney, Beverly Te Huia, and Associate Professor Ruth Cunningham

Secretariat: Jonathon Jones and Kima Chloe Reynolds

Guests: Steve Barnes (MOH), Alani Vailahi (MOH) and Ben Volz (MOH)

Apologies: Professor Peter Crampton

Time	Agenda Item	Presenter/Paper
------	-------------	-----------------

Morning session

9:30am	Opening of meeting	1.	Register of interests
(30mins)	- Karakia	2.	Minutes of last
	 Review register of interests 		meeting
	 Review and agree minutes 	3.	Activities since last
	- Update on activities since last meeting		meeting (verbal)

10:00am	Update on Government Policy Statement	Steve Barnes (MOH)
(15mins)	(GPS)	
	 Short update on GPS process. 	

10:15am	Food Environments report (part I)	Jason Gurney
(60mins)	- PHAC to consider and discuss final	
	draft of the report led by Jason Gurney	

11:15am	Morning tea break	
(15mins)		

11:30am	Food Environments report (part II)	Jason Gurney
(60mins)		

	- PHAC continue to consider final draft	
with focus on recommendations.	with focus on recommendations.	

12:30pm	Lunch	
(60mins)		

1:30pm	Food Environments next steps	Alani Vailahi (MOH) and
(30mins)	 PHAC to confirm next steps for food 	Ben Volz (MOH
	environments report:	
	 Proof of draft report 	
	 Draft to Minister of Health 	
	 Share with experts 	

2:00pm	Short break	
(15mins)		

2:15pm	Determinants of Health planning session
(75mins)	 PHAC to discuss project outline for
	determinants of health project in 2024.
	 Secretariat to support ideas session.

3:30pm <i>(30mins)</i>	 Next steps Confirmation of actions for next meeting and requests of 	
	PHA/secretariat - Closing karakia	
4.00pm	Finish	

Next meeting: 26 March 2024 in person, Wellington