Public Health Advisory Committee Meeting agenda

Date/time: Tuesday 23 January 2024, 9:30am- 4:30pm

Location/platform: Ministry of Health, 133 Molesworth Street, Room GN.8

Attendees: Kevin Hague (Chair), Beverly Te Huia, Associate Professor Jason Gurney, Associate Professor Ruth Cunningham, Professor Peter Crampton

Guests: Jacqui Yip (PHA), Anna Jackson (PHA), 'Alani Vailahi (MOH), Maria Borshevsky (MOH), Ben Volz (MOH), Steve Barnes (MOH), Laura O'Sullivan (MOH), Rawinia Thompson (MOH) and Dr Andrew Old (PHA).

Secretariat: Jonathon Jones, Kima Costelloe

Apologies: None

Time	Agenda Item	Presenter/Paper
9:30am <i>30min</i>	 Opening of meeting Karakia Review register of interests Review and agree minutes from 5 December 2023 Update on activities since last meeting and PHAC membership (verbal update) 2024 work programme 	 Register of interests Minutes of last meeting PHAC Paper: Scoping Determinants of Health
10:00am <i>1h 15mins</i>	PHAC finalisation of its Food Environments report – Part 1 - PHAC to discuss the final draft of its report, focussing on the report's recommendations.	Draft Food Environments report as at 19 January 2024 (as an attachment and link)

11.1E auga	Marrison to a level ale	
11:15am	Morning tea break	
15mins	PHAC Chair to leave for meeting with Minister of	
	Health from 11.30am-12.00pm at Parliament.	
11.30am	PHAC finalisation of its Food Environments	
30mins	report - continued	
	 Further work on the food report. 	
12pm	Lunch	
45mins		
12.45pm	Debrief of PHAC Chair's meeting with Minister	
15 mins	of Health	
	- PHAC Chair to debrief on meeting with	
	Minister of Health	
	Thin note: 61 116 dist.	
1.00pm	PHAC finalisation of its Food Environments	
60 mins	report – Part 2	
	- PHAC to finalise recommendations and next	
	steps, including expert review.	
2.00pm	PHAC input into the Government Policy	4. GPS update
45 mins	Statement (GPS)	documents
	- Steve Barnes and Rawinia Thompson	
	present on GPS development	
	- PHAC to discuss how they can provide	
	input.	
2.45pm	Outlook for 2024	Dr Andrew Old, PHA
45 mins	- Discuss outlook for 2024 and PHAC's work	2.7.7.6.6.7.7.7.7.7
40 1111110		
	programme.	
3.30pm	Afternoon break	
15mins		
3:45pm	Next steps	
45mins		
L		l

Next meeting: 20 February 2023 - online